Miquel Bosch i Jover, articulista i conferenciant – Nota dels editors

Miquel Bosch i Jover, a més de poeta, és autor d’articles, estudis i treballs diversos. Des dels anys vint, va publicar, en periòdics com La Pàtria i Gazeta de Vich, escrits sobre literatura, pedagogia, folklore, llengua, història, art, moral, ciència, esports, actualitat… D’altra banda, va pronunciar diverses conferències i xerrades, durant les dècades dels quaranta i cinquanta, en ciutats i pobles de la comarca d’Osona (Vic, Torelló, Centelles, els Hostalets de Balenyà…), del Bages (Moià, Artés, Sant Esteve de Balsareny…) i d’altres contrades (per exemple, Igualada). Aquestes conferències tractaven de temes d’història, de folklore i, sobretot, de literatura i fe. La figura de Jacint Verdaguer resulta molt apropiada a aquest propòsit de vincular poesia i religió. Per aquest motiu, no sorprèn que, de Miquel Bosch, es conservin vuit treballs -incloent-hi algunes conferències- sobre Verdaguer. A continuació, en reproduïm un, d’aquests treballs, per donar a conèixer l’eminent poeta de Folgueroles, que servirà de mostra d’aquesta altra faceta intel·lectual de Miquel Bosch.

2 pensaments sobre “Miquel Bosch i Jover, articulista i conferenciant – Nota dels editors

  1. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex | Miquel Bosch i Jover

  2. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex2 | Miquel Bosch i Jover

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s