Al mestre Miquel Bosch i Jover – Damià Casas i Herms, alcalde d’Artés

La vida ens pot semblar lenta, però, girant els ulls al passat, podem comprovar que el dia a dia, al cap dels anys, ha estat molt ràpid.
El Miquel de cal Pere, tal com el coneixíem, passà bona part de la seva joventut al municipi d’Artés. S’envoltà de bons amics i va participar en nombrosos actes i esdeveniments locals.
El mestre Miquel va tenir una vida curta i delicada, però molt intensa. Des de molt jove destacà per les seves virtuts literàries i poètiques i va participar en molts concursos literaris i poètics, jocs florals, etc. En la part més humana, com a veí d’Artés, en el seu entorn familiar i de veïnatge, va escriure versos per a onomàstiques, aniversaris i felicitacions.
Personalment, encara que jo era molt petit, el recordo a casa dels meus pares i avis. D’ell guardo una poesia d’un esdeveniment familiar i personal de casa, com també un llibre seu que ens va regalar: Per felicitar.

La vila d’Artés el va nomenar fill adoptiu el dia 22 d’octubre de l’any 1961, posant el seu nom a les escoles i passant més tard a l’Institut d’Ensenyament Secundari.
IDes de l’any 2001 i amb motiu del centenari del seu naixement, a la sala de plens de l’ajuntament d’Artés es troba exposat el seu retrat com a artesenc il·lustre.
Que perduri en el record molts anys.

2 pensaments sobre “Al mestre Miquel Bosch i Jover – Damià Casas i Herms, alcalde d’Artés

  1. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex | Miquel Bosch i Jover

  2. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex2 | Miquel Bosch i Jover

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s