Ha deixat empremta – Jordi Vilar i Fontarnau

l’Ajuntament de Balenyà convoca anualment el Premi Literari Miquel Bosch i Jover, en record del Sr. Miquel, mestre i poeta, que deixà la seva empremta al nostre poble. A través de les persones que impulsen i col·laboren en aquest premi literari, sorgí la idea de retre un homenatge durant l’any 2000 a Miquel Bosch i Jover.

Aquest any, el 2000, se celebrà el centenari del seu naixement. Així doncs, durant l’hivern del 1999-2000, ens vàrem trobar els alcaldes, regidors de Cultura i Antoni Mas, una de les persones que han impulsat el projecte. Hi eren representats els tres pobles més vinculats amb el Sr. Miquel: Calders, lloc on va néixer el 18 de juny de 1900 i hi passà els seus tres primers anys de vida; Artés, on va viure la seva infància i joventut; i els Hostalets de Balenyà, poble que l’acollí la major part de la seva vida, on va exercir de mestre i va morir el 17 de novembre de 1960.

La primera trobada conjunta dels tres municipis fou a l’ajuntament de Calders. Tots en vam sortir molt engrescats i amb les primeres idees del que seria l’any del centenari.

Es van fer tres actes, un a cada poble, amb la participació i col·laboració de tots. Es va convocar el Concurs Centenari Miquel Bosch i Jover, adreçat als joves d’entre 12 i 18 anys dels tres municipis, i es va assolir el compromís d’editar un llibre amb els articles i les opinions de diferents persones vinculades al Sr. Miquel. Companys, amics, alumnes i coneguts escriurien sobre diferents aspectes de la seva persona i de la seva obra literària.

Ha passat l’any del centenari i puc dir que he conegut moltíssimes persones, amics i familiars que apreciaven i s’estimaven molt el Sr. Miquel. Això m’ha servit per conèixer més la seva persona i també part de la seva obra.

És un orgull i una gran satisfacció haver col·laborat en aquest homenatge al mestre i poeta Miquel Bosch i Jover amb motiu del centenari del seu naixement.

2 pensaments sobre “Ha deixat empremta – Jordi Vilar i Fontarnau

  1. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex | Miquel Bosch i Jover

  2. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex2 | Miquel Bosch i Jover

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s