Joiell proper – Arcadi Figueras i Bañón, regidor d’Informació de Balenyà

No sempre sabem valorar allò proper en la seva vàlua justa. Massa sovint ens calen referents llunyans en el temps (clàssics) o l’espai (estrangers), com a bons criteris de qualitat, i malauradament massa sovint ens perdem allò més proper, perquè no hi sabem veure el què, emmirallats com estem en altres mons ben diferents als nostres. Tenim, a les nostres contrades, petits joiells dels quals no sabem descobrir prou bé la brillantor i ens cal que altres, buscant vés a saber si per aquest mateix criteri de distància, ens descobreixin el que aquí hi ha, el que al nostre territori tenim i que no hem sabut valorar prou bé o que no hem sabut transmetre el valor just del seu treball. Quan passa això s’esdevé, sens dubte, un impuls més i molt important perquè ens adonem que aquí al costat de casa hi podem tenir artistes dignes i molt qualificats.

Aquí tenim un recull de persones que professen la seva admiració per Miquel Bosch i Jover i des de perspectives diferents. Totes amb l’evidència que la petja de Bosch i Jover continua ben viva. Uns en recorden el mestre; altres, el pare; altres, el poeta; altres, l’amic, i tots, absolutament tots, la seva persona que, amb l’empremta que els ha deixat en les seves vides, queda evidenciat que no ha deixat ningú indiferent.

És a l’any 2000, que es complien els cent anys del naixement de Miquel Bosch, que els tres ajuntaments dels tres municipis més vinculats a ell (Artés, Calders i Balenyà) vam proposar-nos un seguit d’actes en la seva memòria (activitats d’homenatge i reconeixement que ha fet cada ajuntament, així com un concurs literari organitzat’ conjuntament pels tres municipis). Una d’aquestes propostes va ser l’edició d’aquesta Miscel·lania Miquel Bosch i Jover, en què diverses persones que l’haguessin conegut poguessin glossar les seves diverses facetes. Tot plegat per acabar de reblar el clau de reconeixement, per la seva digna feina, que es mereix el nostre homenatjat.

El temps passa ràpidament i val a dir que aquest ha estat un treball laboriós, fet a base de temps, esforços i molts contactes, la majoria fets per en Toni Mas, ànima directora d’aquest llibre, que l’ha anat fent com una formigueta va acumulant el seu rebost, i ara, finalment, amb el rebost de la formigueta ben ple, és quan podem presentar-lo.

Esperem que el gaudiu i que serveixi per tenir ben present un element important del patrimoni cultural del nostre poble.

Gràcies a tots els que heu fet possible aquesta Miscel·lània, i molt especialment als autors de cada un dels articles, com també als retocs acurats i sempre savis de l’Amadeu Lleopart i a la dedicació sempre constant d’en Vicenç Bigas.

Que sigui per a tots!

Sant Jordi 2003

2 pensaments sobre “Joiell proper – Arcadi Figueras i Bañón, regidor d’Informació de Balenyà

  1. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex | Miquel Bosch i Jover

  2. Retroenllaç: Miscel·lània – Índex2 | Miquel Bosch i Jover

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s